En aquest episodi del nostre pòdcast passem per la fira de la Figa d’Alguaire i en visitem un camp de conreu, de la varietat coll de dama. Una figa que destaca per la seva gran qualitat i sabor. Aquest conreu s’ha adaptat molt bé a l’horta lleidatana, i més concretament a Alguaire. La figa coll de dama negra és una fruita d’estiu, que podem trobar al mercat fins a finals d’octubre i es caracteritza per tenir un coll llarg, i d’aquí li ve el nom.

També us parlarem del Parc Rural del Montserrat. Una zona rural al voltant de la serra on destaquen productes gastronòmics de gran qualitat com el mató, el formatge, l’oli, el vi o la carn. En aquest episodi ens centrarem, sobretot, en les varietats d'oli que s'hi fa.  Es tracta d’un oli de categoria verge extra que, de moment, no té una denominació d’origen concreta. Però això no el fa menys bo ni menys valuós. Ens referim a l’oli de Montserrat, de les varietats Vera, Becarut i Palomar.

Per acabar, la Festa de la Verema del Bages es celebra el proper cap de setmana dels dies 5 i 6 d’Octubre i tindrà com a acte inaugural un sopar amb productes d’aquest mateix Parc Rural del Montserrat.