L’any vinent, Catalunya serà la Regió Mundial de la Gastronomia i per aquest motiu tot just s’ha fet la presentació de les actuacions previstes per part del Govern de la Generalitat de la que us parlem en aquest episodi. La campanya farà una farà una aposta decidida pel turisme enogastronòmic, que s’allunya del turisme de masses i aporta un turista responsable i respectuós amb el lloc i la gent. Per altra banda, el president també va destacar que també és important que els catalans creiem en nosaltres mateixos i que donem a la nostra gastronomia el valor que es mereix.  

Per altra banda, som a portes de les festes de Nadal, i en aquesta època pensem en torrons i en àpats que ens faran gaudir. Això ens porta a parlar de la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès del Torró d’Agramunt. El clàssic torró d’Agramunt, amb indicació geogràfica protegida, es fa amb quatre ingredients bàsics avellanes o ametlles, sucre, mel i clara d’ou, entrepanats en dos fulls de pa d'àngel.

Per acabar, i ja que som a Agramunt, acabarem visitant el refugi antiaeri que hi ha solta l'església romànica de Santa Maria (Segles XII-XIII). Un refugi que es va poder trobar gràcies a les indicacions d'un agramuntí que hi havia treballat.