En aquest episodi del nostre pòdcast parlem de la Boteria Torner. Una boteria que l'any passat va estar a punt de desapareixer ja que el seu propietari es jubilava sense relleu generacional. Es tracta, probablement, de la boteria en actiu més antiga del món i per sort, en el darrer moment, un grup de persones que no volien veure-la tancar la van salvar.

De botes en trobem gairebé a tots els cellers. És molt estrany un celler que no en tingui i, personalment, no en conec cap. Però fer una bota és una feina artesana que demana temps i coneixement. Cal seguir el ritme que marca la fusta. A la Boteria Torner estan especialitzats en botes de castanyer, però també en fan amb roure francès i americà. El nou projecte vol canviar aquest fet apostant per fustes catalanes de castanyer, cirerer, acàcia o roure. 

Per altra banda, al nostre país ens agraden les mongetes i en tenim varietats per donar i per vendre, però n’hi ha tres que destaquen amb nom propi: La Mongeta del Ganxet, els fesols de Santa Pau i la mongeta de Castellfollit del Boix. De tot això en parlem en aquest episodi.